A Day At
The Beach

תחום

מוסדות חינוך

שטח

35 מ"ר

מיקום

חיפה

תכנון וביצוע

2015

הפרויקט הזה היה מאתגר במיוחד מבחינת תקציב ולו"ז – המטרה הייתה לשנות שני אזורים בגן בתקציב מצומצם של פחות מ- 2000 ש"ח בלבד ובלו"ז קצר של 5 ימים בלבד, במהלך פגרת הקיץ בגני הילדים, שבמהלכם גם נרכשו הפריטים ובוצעה העבודה.

פינת הקריאה- כחלק מראיית התכנון שלי עבור ילדים אני רואה את התכנון האדריכלי כהזדמנות ליצירת מגוון חוויות במרחב הלימודי. הגננת שיתפה אותי בכך שבתכנון הקודם של הגן חסרה פינה שבה יכולים לשבת ילדים כשהם רוצים להתרחק מהמולת הגן. היא ביקשה ליצור פינה שקטה שאליה יוכלו ללכת הילדים כשהם רוצים להירגע ,לחשוב, לחלום ולקחת הפסקה מסדר היום של הגן. המטרה הייתה למשוך את הילדים אל הפינה הזו ובאותה הזדמנות לעודד אותם לגשת לספרים באופן עצמאי ולקשר את חוויית הקריאה לחוויה נעימה וחיובית עבורם.

חיפשתי עבור פינת הקריאה מיקום שקט שיהיה רחוק מהחלל המרכזי של הגן, נבחנו מספר חלופות ולבסוף הוחלט שהמיקום היחיד שיאפשר זאת יהיה באזור שמיקומו מאפשר שקט וששימש עד כה לאחסון ומצאנו מיקום חלופי לאחסון. המטרה הייתה ליצור מעין 'חוף ים' שיאפשר מנחי ישיבה וקריאה וורסטיליים.

פינת המשחק- פינת המשחק הקודמת הייתה 'חיוורת' ,משעממת  ומאורגנת באופן שלא עודד את הילדים לגשת אליה. המטרה הייתה להפוך אותה לפינה צבעונית ושמחה תעורר את סקרנותם של הילדים ותאפשר בעת ובעונה אחת משחק עצמאי ומשותף. את הקיר הראשי של הפינה הזו הוחלט לצבוע בצבע אדום בוהק והווילונות הדהויים הוחלפו בווילונות צבעוניים עם דמויות קלאסיות על זמניות.

צילום: ארתור דריגנט

מגיעים אליי לגן גם ילדים שהם עוד לא בני 3, הם זקוקים לפינה שקטה שאפשר לשבת ולהירגע בה ואם אפשר לשלב את זה עם עידוד הקריאה זה יהיה נהדר

לאה הגננת